Over Senf

Sinds de oprichting van Senf zijn wij uitgegroeid van een impresariaat tot een veelzijdig bedrijf met verschillende partners (de Senf Groep). Wij werken samen met meer dan vijftig theaterproducenten, gezelschappen en artiesten, zoals Van der Laan & Woe, Stefano Keizers, Trend Media (o.a. Juf Roos en Ernst, Bobbie & de rest) en Huub Stapel en produceren daarnaast vandaag de dag eigen voorstellingen. Jaarlijks organiseren en produceren wij daarom meer dan 5000 concerten, theatervoorstellingen en shows in Nederland en België, van de Kleine Komedie tot Ahoy en alle podia daartussen.

Ons doel

Het doel van Senf is om kwalitatief hoogstaande producties toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Dit doen wij door jaarlijks een divers en uitgebreid aanbod aan te bieden, waarin wij altijd op zoek gaan naar een mooie balans tussen urgentie en toegankelijkheid en tussen te verwachten kwaliteit en een groeiend aandeel aan risico en maatschappelijke participatie.

HOE WE TE WERK GAAN

Wij kiezen bij Senf voor verrassende en vernieuwende samenwerkingen en een open dialoog met (jonge) makers, gezelschappen en theaters. Op onze kantoren in Delft en Amsterdam is een jong, energiek en divers team te vinden dat er samen met de theaters dagelijks alles aan doet om de mooiste producties aan het publiek te presenteren.

Van het inzetten van influencer marketing tot het zoeken naar nieuwe manieren om onze artiesten bij de grootste talkshows van Nederland te krijgen. Van het digitaliseren van ons aanbodboek tot het creëren van gebruiksvriendelijkere systemen voor alle theaters waarmee wij samenwerken. De ruim 50 werknemers van Senf blijven dagelijks op zoek naar nieuwe creatieve mogelijkheden op het gebied van verkoop, productie, finance, marketing, communicatie en PR.

HUUB VAN DEN HEUVEL – Directeur Senf Theater

Ons verhaal

2022

Wij gaan het weer beleven! Na tal van verplaatste voorstellingen, uitgestelde en gecancelde tournees als gevolg van de coronapandemie, gaan wij met volle en hernieuwde energie aan de slag als impresariaat, theaterpartner en producent.

2020-2021

De theaters moeten als gevolg van de coronapandemie sluiten. Senf sluit zich aan bij initiatieven als Cultuur In Actie! en De Belofte om zo het belang van cultuur te duiden. Ook wordt het SCALA Theater (mede) opgericht, het eerste Nederlandse theater gebouwd op 1,5 meter.

2019

Op 26 november wordt Huub van den Heuvel Directeur van Senf Theater B.V.

 

2019

Op 16 januari overlijdt oprichter Jacques Senf op 72 jarige leeftijd.

 

Lees meer

2018

Senf is de winnaar van de Prosceniumprijs.

 

Uit het juryrapport: “Met de ondersteuning aan gesubsidieerde gezelschappen, de vernieuwende samenwerkingen met makers en theaters en het zelf produceren behoort dit bedrijf tot een inspirerende spil in de theaterwereld.”

 

2016

MORE Theater Producties ontstaat uit een samenwerking tussen Senf Theaterpartners en Kemna Theater.

 

2014

AT Next ontstaat door een fusie van AT Theater en Next Theater.

2012

In de Koninklijke Schouwburg van Den Haag draagt Jacques Senf de leiding en het impresariaat over aan Matthijs Bongertman. Jacques blijft achter de schermen nauw betrokken als Senior Impresario.

1991

Na een run op tickets voor The Chippendales wordt De Nationale Theaterkassa opgericht.

 

1989

Matthijs Bongertman en Chris Bergwerff treden in dienst bij het Impresariaat en er wordt gestart met het produceren van eigen producties.

1975

Jacques Senf schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel.

 

1965-1969

Jacques Senf opent een van de eerste beatclubs in Nederland ‘Club 192’ (1965) en produceert vanaf 1969 ook voor theater.